🗒یادداشت 4: «دغدغه ی کانال ما» (اهداف)
- جمعه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۹، ۰۲:۴۸ ب.ظ
- ۰ نظر
🔹 اساتیدمان از سالها پیش برایمان می گفتند. از کسانی می گفتند که جریان زندگی تاثیر گذاری داشتند. کسانی که در عین غلط بودن مبانی و عقایدشان و مغلوب بودن در برابر علمای واقعی اسلام، تنها به یک دلیل، مخاطبان بسیاری را مجذوبِ بی محتوایی خود کردند. آن یک دلیل، جذابیت وحشتناک قلم و گفتارشان بود.
🔹 کسانی مثل عبدالکریم سروش و علی شریعتی، دانشمندانی بودند در کنار دیگر محصلان و علمای زمان خود؛ اما به یکباره، چنان گوی سبقت را در جذب مخاطبین از دیگران ربودند که علمای واقعی اسلام، زحمت ها کشیدند و خون دل ها خوردند تا حملات آشکار و پنهان ایشان را از پیکره ی بی دفاع اذهان مردم، دفع کنند.
🔸 اما امروز..
طلبه ای که سالها در حوزه علمیه، درس اسلام را فرا می گیرد، پس از پشت سر گذاشتن دوره ی مقدمات و حتی حین آن، خود را در جایگاه مبلّغی می بیند که نه تنها باید بار نشر دین را به دوش بکشد بلکه باید در جایگاه یک انقلابی، مردم را سرشار از مفاهیم و پیام های گفتمان انقلاب اسلامی و جایگاه ولایت کند. این طلبه سالها روی یادگیری محتوا سرمایه گذاری کرده و همگان از او انتظار ثمره ای غنی و کارآمد دارند؛ حال آنکه ارائه ی یک محتوا دارای دو رکن اساسی است که یکی از آن دو محتواست و دیگری که گاهی تاثیر بسیار بیشتری بر مخاطب می گذارد، قالب ارائه است که در حال حاضر می بینیم که در میان مبلّغین، به نسبت آن دیگری، بسیار مغفول مانده است.
🔹 هدف ما از تشکیل این کانال، تنها ارتقای سطح نوشتاری اعضا از لحاظ روان بودن قلم و صحیح نویسی نیست. بلکه هدف، دستیابی شخص به یک قلم زیبا و موثّر در حوزه ی بیان محتوای اسلامی و گفتمان انقلاب است که ضرورت آن را همگی در این برهه از زمان، احساس می کنیم.
🔹 ارزش واقعی این مهارت را کسی به خوبی درک می کند که محتوایی گران قیمت در دست دارد و می خواهد آن را به مخاطب خود، یعنی مردم تحویل بدهد، اما هنوز به قالب ارائه تسلط کافی نیافته است و از این مسئله رنج می برد.
🔹فعالیت این کانال تا آنجا ادامه می یابد تا طلبه ای یافت نشود که از نداشتن ابزار ارائه و قلم، از موقعیت خطیر ارشاد جامعه باز بماند یا نتیجه ی کمتری بگیرد.
ان شاء الله...
#یادداشت_روزانه
#دست_نویس_های_یک_طلبه