📒درس نوشتار های کتاب راه و رسم طلبگی (دفتر اوّل: ارزش و افتخارات طلبه) 📁 قسمت دوم 📁
- دوشنبه, ۹ تیر ۱۳۹۹، ۰۹:۳۸ ب.ظ
- ۰ نظر
💡حاج آقا درباره ی درس خواندن، مرتّب سفارش می کرد که درس را در اولویت قرار دهید و به عنوان مهم ترین واجب صنفی به آن نگاه کنید. اما طوری نباشد که در دراز مدّت، نتوانید آن را ادامه دهید.
می گفت:
«جسم انسان، مَرکب و حمّال وجود اوست که باید او را به مقصد برساند. اگر به او رسیدگی کافی نکنیم و کاه و جوی او را به موقع تامین نکنیم، ما را در نیمه ی راه وا می گذارد.
💡تغذیه ی درست، پرهیز از غذاهای مصنوعی و کم خاصیت، خوردن میوه و لبنیات، ورزش و تحّرک جسمی از توصیه های همیشگی او به ما بود. گاهی خودش هم با ما به کوه یا استخر می آمد و عملاً ما را به ورزش تشویق می کرد.
💡هر بار که به حوزه انتقاد می کردیم، خوب گوش می داد و می گفت:
«قبول! بر فرض به همه ی کاستی ها اعتراف کنیم و نقطه ضعف را بپذیریم، چه جایی بهتر از حوزه برای آشنایی با معارف دین و تب اهل بیت سراغ داری؟ اگر جایی سراغ داری، به همان جا برو و وظیفه ات را در آنجا خوب انجام بده.»
می گفت:
«حوزه با همه ی این کاستی ها،بهترین مرکز آشنایی با دین خداست. اگر این نقاط ضعف را دارد، صدها نقطه ی قوّت هم دارد که می توان از آنها بهره گرفت.
چرا فقط به نیمه ی خالی لیوان نگاه می کنید؟ دارایی ها و سرمایه های حوزه بسیار زیاد است. این همه موجودی ارزشمند را رها کرده اید و روی مشکلات نشسته اید؟
اگر می توانید به بهبود وضعیت و رفع مشکلات حوزه کمک کنید و در حدی که از وظایف اصلی خود باز نمانید، اقدام اصلاحی داشته باشید؛ و الّا از مزایای فراوان حوزه بهره بگیرید و مثل مردان بزرگ رشد کنید.